Kriūkai – veržlūs galimybių ieškotojai

01Birželio 29 d. Šakių krašto VVG darbuotojos, pasigrožėję Senaisiais Kriūkais, įsikūrusiais apatinėje Nemuno terasoje, atvyko į ant kalno esantį Joginiškių kaimą, dar vadinamą Naujaisiais Kriūkais. To susiėjimo vieta - Kriūkų mokykla- daugiafunkcis centras, o jo tikslas - viešinti Šakių krašto VVG 2016-2023 m. vietos plėtros strategiją bei vietos projektų įgyvendinimų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu administravimo taisykles Kriūkų bei Plokščių seniūnijų bendruomenių nariams.


Kriūkų bendruomenės centras buvo antrasis centras, susibūręs 2002 metais po Gelgaudiškyje įkurto bendruomenės centro. Kad bendruomenė taptų vienu kumščiu reikėjo laiko, veiklos ir pajautimo, kad vieni kitiems būtų labai svarbūs ir reikalingi. Aktyviai bendruomenės centro veikloje dalyvavauja mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė. Joms abiems sėkmingai vadovauja pedagogė Lilija Liutvinienė.
Susirinkusius dalyvius domino ir bendruomeninių veiklų projektai, ir jaunimo galimybės dalyvauti projektinėje veikloje. Tam galėtų pasitarnautų II prioriteto antra vietos plėtros Strategijos priemonė „Bendruomeninio verslumo ugdymas ir jaunimo įtraukimas į vietos bendruomenės veiklą“. Šios priemonės tikslas - skatinti verslumą ir savitarpio pasitikėjimą, bendruomenių gebėjimus įtraukiant jaunimą priimti ir įgyvendinti novatoriškus sprendimus, mobilizuojant įvairių kartų žmones ir organizacijas nuosaikiems teritoriniams pokyčiams įgyvendinti. Remiamos veiklos sritys: verslumo ugdymas kuriant tematinio bendradarbiavimo ir savanoriškos veiklos tinklus, socialinės atskirties prevencijos ir socialinės integracijos stovyklų organizavimas, patirtinio mokymosi stažuotės, gerosios praktikos pavyzdžių diegimas bendruomenių veikloje, jaunimo edukacijos, verslo idėjų galerijos ir projektų aukcionų organizavimas ir kt. Mažiausia vietos projekto vertė negali būti mažesnė kaip 5000.00 Eur., o didžiausia paramos vietos projektui suma negali būti didesnė kaip 10 000.00 Eur. Investicijos tiesiogiai susijusios su inovacijų, bendradarbiavimo ir žinių bazės vystymu. Planuojama paremti 10 šios veiklos projektų.

VVG informacija

Zenklai