Baigėsi 2-o kvietimo paraiškų rinkimas

Rugsėjo 28 d. baigtas 2 kvietimo paraiškų rinkimas pagal 4 priemones:
1. Vietos projektų pareiškėjų ir vykdytojų mokymas, įgūdžių įgijimas;
2. Vietos bendruomenių aktyvinimas ir telkimas per Zanavykų krašto kultūros savitumo išsaugojimą ir tradicijų tęstinumą;
3. Bendruomeninio verslumo ugdymas ir jaunimo įtraukimas į vietos bendruomenės veiklą;
4. Vietos ištekliais pagrįstų produktų vertės didinimas ir maisto tiekimo grandinių plėtojimas.
Gautos 6 paraiškos. Iš jų: vietos bendruomenių aktyvinimas ir telkimas per Zanavykų krašto kultūros savitumo išsaugojimą ir tradicijų tęstinumą ­ 1; bendruomeninio verslumo ugdymas ir jaunimo įtraukimas į vietos bendruomenės veiklą ­ 1; vietos ištekliais pagrįstų produktų vertės didinimas ir maisto tiekimo grandinių plėtojimas ­ 4.
Daugiausiai susidomėjimo sulaukė priemonė „Vietos ištekliais pagrįstų produktų vertės didinimas ir maisto tiekimo grandinių plėtojimas“. Buvo remiamos veiklos: kulinarija, mėsos ir pieno perdirbimas, mobili prekyba, energetinių augalų auginimas, biokuro gamyba, amatų centro įkūrimas, naujų paslaugų vietos gyventojams sukūrimas naudojant vietos išteklius ir kt. Tinkami vietos projektų vykdytojai: juridiniai asmenys (labai maža, maža arba vidutinė įmonė registruota ir veiklą vykdanti Šakių krašto VVG teritorijoje), fiziniai asmenys (ūkininkas ar fizinis asmuo, veikiantis pagal verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą deklaruojantis savo gyvenamąją vietą Šakių krašto VVG teritorijoje).
Paraiškas šiai priemonei teikė 2 fizinai ir 2 juridiniai asmenys. Prašoma paramos suma apie 170 407.00 Eur. Numatyta sukurti 9 darbo vietos.

VVG informacija