Gidų rengimo kursai jau finišo tiesiojoje…

Lapkričio 25 d. paskaita besirengiančius tapti gidais maloniai nustebino, skaniai nuteikė, smalsumui paskatino, klausimų lavina užgriuvo... Kas tai buvo? Tai buvo Dr. Rimvydo Laužiko paskaita „Kulinarinės kelionės. Lietuvos gastronomijos istorija“.
Daržovių atsiradimo aplinkybės... Kas yra bobos? O kas yra balandėlių protėviai? Ką žinom apie vaflius? Apie raugintų kopūstų, apie kaštainių tortą... Kas yra pasta? Meduoliai, vynas, agurkai, koldūnai – viskas turi savo istoriją! Visi šitie dalykai kiekvienam besimokančiam buvo taip arti beveik tris valandas!
Na, o skaitytojams belieka nors pasižvalgyti per tas kelias paskaitos skaidres… O jei atidžiai tai darysite, tai daug sužinosite…O jei į skaidres skaitytojai nesigilins, tai turės galimybę jau netolimoje ateityje tai išgirsti iš naujų gidų lūpų!
Projektą „Šakių rajono gidų rengimo kursai“ įgyvendina VšĮ „Šešupės euroregiono turizmo informacijos centras“. Projektas „Šakių rajono gidų rengimo kursai“ vykdomas pagal Šakių krašto vietos veiklos grupės 2016-2023 m. VPS priemonę „Vietos projektų pareiškėjų ir vykdytojų mokymas, įgūdžių įgijimas“ Nr. LEADER-19.2-SAVA-3. Finansavimas: Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos.


Šakių krašto VVG informacija