Lietuvos kaimo tinklo projektas „Šakių ir Kazlų Rūdos savivaldybių kaimo plėtros veikėjų komunikacijos partnerystė plėtojant regioninį kultūrinį turizmą“ – tai kelionė po Sūduvą!

Nacionalinis socialinės integracijos institutas įgyvendina Lietuvos kaimo tinklo projektą „Šakių ir Kazlų Rūdos savivaldybių kaimo plėtros veikėjų komunikacijos partnerystė plėtojant regioninį kultūrinį turizmą“, kurio metu parengti 6 teminiai filmukai apie Šakių ir Kazlų Rūdos savivaldybės įgyvendintus Kaimo plėtros programos projektus bei parengtas reklaminis filmas, pristatantis regioninį žiedinį turistinį maršrutą Antanavas - Višakio Rūda – Lekėčiai – Gerdžiūnai - Sudargas – Panoviai - Kudirkos Naumiestis -Antanavas.
Į šio projekto veiklas įtraukti vietos bendruomenių senjorai, kurių pasakojimai apie vietovių istorinį palikimą tapo pagrindu vietos bendruomenėms kurti edukacines programas, pristatančias vietovių išskirtinumą ir patrauklumą.
Kazlų Rūdos ir Šakių savivaldybių žiedinė turizmo trasa sudarys sąlygas plėtoti Sūduvos regiono turizmą ir pakvies aplankyti ne tik iki šiol gerai pažįstamus turizmo objektus, bet ir mažiau žinomas vietoves. Kaimo plėtros programos projektų sukurta infrastruktūra bus naudojama edukacijų ir maršruto rengimui, o senjorų aktyvi bendruomeninė veikla sudarys sąlygas aktyviai užimtumo veiklai ir regiono verslumo skatinimui.
Projekto partneriai - Sūduvos vietos veiklos grupė ir Šakių krašto VVG, Antanavo ir Višakio Rūdos bendruomenės, Lekėčių Bendruomenės Moterų Klubas, Gerdžiūnų, Sudargo, Panovių ir Kudirkos Naumiesčio bendruomenės.
Vykdomas ir dar vienas Lietuvos kaimo tinklo projektas „Sūduvos krašto kaimo plėtros veikėjų komunikacijos partnerystė plėtojant regioninį kultūrinį turizmą“, kuriame turizmo maršrutas prasiplės Vilkaviškio, Kalvarijos ir Marijampolės savivaldybėse.
Po įdomiąsias Sūduvos vietas turistus ves Antanukas ir Onutė! Norisi tikėti, kad ši turininga kelionė bus įspūdinga ne tik Antanukui ir Onutei, bet ir visiems Sūduvą lankysiantiems!
Projektas finansuojamas iš EŽŪFKP ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai

REDOS PROJEKTO PRADŽIOS FOTO