Kriūkų bendruomenės centras, asociacija įgyvendino projektą „Kriūkų bendruomenės verslo pradžia“

Kriūkų bendruomenės centras, asociacija įgyvendino projektą „Kriūkų bendruomenės verslo pradžia“ (ŠAKI-LEADER-6B-D-6-8-2020). Projektas įgyvendintas pagal VPS II prioriteto priemonę „Gyventojų ir bendruomenės įtraukimas į viešųjų paslaugų teikimą“ (LEADER-19.2-SAVA-8).
Tai be partnerių vykdytas bendruomeninio verslo projektas, kuris gavo 59 994,00 eurų paramą.
Projekto tikslas buvo - Kriūkų seniūnijoje įkurti naują paslaugą, kuri būtų orientuota į ikimokyklinio amžiaus vaikų priežiūros, kultūrinio švietimo, kūrybos, meninės (interaktyvios) edukacijos organizavimo veiklą. Taip pat organizuoti poilsio, laisvalaikio ir švenčių paslaugas.
Įgyvendinti projekto uždaviniai:
1.Suremontuotos, atnaujintos ir vaikams pritaikytos senos patalpos;
2.Teikiamos vaikų priežiūros, edukacijos paslaugos;
3.Įkurtas kasdienai ir šventėms pritaikytas vaikų žaidimų kambarys:
3.1.vidaus žaidimų aikštelės įranga;
3.2.interaktyvios ekspozicijos įranga;
4.Sukurtos 3 darbo vietos (1,5 etato).
Pasiektas rezultatas - atlikus kapitalinio remonto darbus ir įsigijus reikiamą įrangą, pradėtos teikti vaikų lavinimo ir priežiūros paslaugos bei įkurta šventėms skirta erdvė. Bendruomenės centras pasirengęs teikti tris pagrindines paslaugas: užimtumo vaikų žaidimų kambaryje organizavimo paslaugas; vaikų priežiūros paslaugas bei edukacinės programos vedimo paslaugas. Kriūkų seniūnijoje ypatingai jaučiamas poreikis vaikų iki 2 metų priežiūrai bei lavinimui. Iki šio projekto tokių paslaugų šioje seniūnijoje neteikė niekas. Projektas skirtas daugiavaikėms šeimoms, vienišiems vaikų turintiems žmonėms bei skurdo riziką patiriančioms šeimoms. Įgyvendinus šį projektą, žmonės, turintys vaikų, turi vietą, kurioje gali pagal poreikį palikti vaikus, atšvęsti jų šventes.

Projekto vykdytojai džiaugiasi, kad paklausa jau yra, kad jau yra užsakymų vaikų gimtadienių švenčių organizavimui. Bendruomeniečiai laimingi, kad tokios jaukios patalpos nuo šiol jau yra ir šalia jų namų, pačiuose Kriūkuose, o ne tik didžiuosiuose miestuose. O jau močiučių džiaugsmui nėra ribų – bus vieta, kurioje galės laiką praleisti su atvykusiais atostogauti anūkais!
Tegul viskas vyksta taip sklandžiai, kaip sumanyta ir sukurta!

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai