Smagu džiaugtis projektų vykdytojais!

2023 m. gegužės 19 d. Zyplių dvare įvyko Vytauto Kauno jubiliejinės tapybos parodos ,,Saulėtekis Pasiesarty” atidarymas. Šakių krašto Vietos veiklos grupei smagu sveikinti talentingą menininką, kuris savo jėgas bando ir projektinėje veikloje. O ta veikla nėra lengva – tai projektas ,,Dailės studija – galerija” (ŠAKI-EURI-6A-D-11-8-2021), kurio tikslas - Šakių rajone pradėti vykdyti ekonominę veiklą, įkuriant dailės studiją – galeriją, sukuriant darbo vietą pareiškėjui. Projekto parama – 30000,00 eurų.
Atlikęs seno pastato pirmo aukšto kapitalinį remontą ir įsigijęs reikalingą įrangą, pareiškėjas įkurs meno studiją – galeriją, kur įrengtoje erdvėje, jos gražioje gamtinėje apylinkėje tapys – kurs didesnius ir mažesnius tapybos ir grafikos darbus parodoms, plenerams bei pardavimui. Čia gims ir išskirtinė pareiškėjo rankų darbo keramika – buities bei puošybos gaminiai. Taip pat pareiškėjas planuoja gaminti dideles lėkštes, mažus dubenėlius, lėkštes – padėklus, šeimos židinius, žvakides, varpelius ir kt.
Čia bus galimybė mokytis tapybos meno pas profesionalų dailininką bei kūrėją, užsisakyti edukacijas, skirtas individualiems asmenimis bei grupėms, dalyvauti parodose bei nusipirkti pareiškėjo sukurtų meno dirbinių. Meno studijoje bus organizuojami tarptautiniai, nacionaliniai bei regioniniai plenerai.
Tapybos pamokų ir edukacijų metu kiekvienas dalyvis galės išmėginti spalvas, sukurs ir mėgausis kūrybos procesu. Keramikos pamokų ir edukacijų dalyviai bus supažindinami su lietuvių liaudies menu, senųjų baltų keramika, ornamentų motyvais, įdomia Raku keramika. Edukaciniai užsiėmimai supažindins su archeologinės keramikos dirbinių pavyzdžiais, su keramika ir jos kilme, molio savybėmis. Dalyviai išklausys patarimų apie lipdymo technologijas bei dekoravimą. Edukacijos metu bus mokoma molio lipdymo, jo technologijos.

Tad perspektyva ir pareiškėjui Vytautui Kaunui, ir besinaudosiantiems paslaugomis išties viliojanti ir intriguojanti, juolab, kad visa tai vyks Zyplių dvaro ansamblio kaimynystėje. Būtent ši kaimynystė ir skatina stengtis ir siekti, kad viskas, kas vyksta šioje teritorijoje, būtų patrauklu ir vietos žmonėms, zanavykams, ir Zanavykijos svečiams…
Tikime talentingų žmonių darbais ir sukurtų procesų sėkme!

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai