Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras baigia įgyvendinti projektą „Vietos bendruomenei skirtų ambulatorinės reabilitacijos paslaugų plėtra”

Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras įgyvendino projektą „Vietos bendruomenei skirtų ambulatorinės reabilitacijos paslaugų plėtra” (ŠAKI-LEADER-6A-D-11-4-2021).
Projektas įgyvendintas pagal VPS I prioriteto „Vietos ekonomikos plėtra ir aplinkosauga“ priemonę „Verslumo skatinimas kaimo vietovėse” (LEADER-19.2-SAVA-10).
Tai be partnerių vykdytas projektas, kuris gavo 60000,00 eurų paramą.
Projekto tikslas buvo– didinti ambulatorinės reabilitacijos paslaugų prieinamumą bei gyventojų, susiduriančių su sveikatos problemomis, socialinę įtrauktį, teikiant Šakių rajono gyventojų poreikius atitinkančias kineziterapijos ir garso, vaizdo ir šviesos terapijos paslaugas bei elektrostimuliacijos kūno, žmogaus kūno diagnostikos ir vakuumo, radiodažnio ir kavitacijos procedūras.
Projekto metu:
1. Užtikrintas ambulatorinės reabilitacijos paslaugų atitikimas Kudirkos Naumiesčio bei kitų Šakių rajono savivaldybės miestelių ir gyvenviečių gyventojų poreikiams, teikiant šias naujas paslaugas:
- Kineziterapijos paslaugą su specialistu;
- Kineziterapijos paslaugą be specialisto;
- Garso, vaizdo ir šviesos terapijos paslaugas;
- Elektrostimuliacijos kūno procedūrą;
- Žmogaus kūno diagnostikos procedūrą;
- Vakuumo, radiodažnio ir kavitacijos procedūras.
2. Sukurta 1,5 naujų darbo vietų (etatų), kuriuose įdarbinta daugiavaikė motina (slaugytojo padėjėja - 1 etatas) ir vyresnio amžiaus žmogus (bendrosios praktikos slaugytoja - 0,5 etato).

3. Įsigyta ši naujoms ambulatorinės reabilitacijos paslaugoms teikti reikalinga įranga:
- Bėgimo takelis;
- Elipsinis treniruoklis;
- Dviratis treniruoklis;
- Steperis;
- Profesionalus vibro treniruoklis;
- Irklavimo treniruoklis;
- Vaizdo projekcinė sistema;
- Relaksacinė itin aukštos kokybės garso sistema;
- Ledinė juosta dekoratyviniam ir programuojamam lubų apšvietimui;
- Foninio įgarsinimo sistema su mikšeriniu stiprintuvu;
- Vaizdo projekcijos ir relaksacijos programinė įranga ir vaizdo turinys;
- Relaksacijos/burbulų vamzdis su kamuoliukais;
- Elektrostimuliacijos aparatas;
- Diagnostikos prietaisas;
- Vakuumo, radiodažnio ir kavitacijos aparatas veidui ir kūnui.
Teikiamas sveikatingumo ir terapijos paslaugas gali gauti visi Kudirkos Naumiesčio ir Šakių rajono gyventojai, kuriems atliekamos procedūros reikalingos dėl negalios, ligos ar patirtos traumos.
Projekto vadovas, Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro direktorius, kanauninkas Donatas Jasulaitis, paklaustas, kaip pats vertina šį projektą, sako – vertinu labai gerai! Juk negalima blogai vertinti to, kas nauja ir ko anksčiau nebuvo, o dabar sukurta čia vardan žmogaus sveikatos, gerovės, gyvenimo kokybės! Kadangi tai jau antras šio pareiškėjo vykdomas projektas, tai Donatas Jasulaitis pasakoja, nurodydamas šių projektų skirtumus – pirmas projektas stiprino žmonių sveikatą medicininės įrangos pagalba, o šis projektas žmonių sveikatą stiprins per sporto įrangą! Abu jie skirti žmonėms ir tai labai džiugina. Tai džiugina projekto vykdytoją, o taip pat ir mus, Šakių krašto VVG!
Sėkmės su projekto įranga dirbantiems žmonėms, kurie kitiems dovanoja daugiau sveikatos, daugiau stiprybės, daugiau gero ūpo!

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai