Renginys VIRBALIO VARTUOSE

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra („Litfood“) kovo 30 d. organizavo informacinį renginį – kūrybines dirbtuves „Kaimiški produktai ir paslaugos – gyvybingas Lietuvos kaimas“ Vilkaviškio rajone. Renginys vyko bendruomenėje "Virbalio vartai". Renginys skirtas Sūduvos kaimo bendruomenių ir vietos veiklos grupių nariams, ūkininkams, smulkiesiems kaimo verslininkams, amatininkams, valdžios ir žiniasklaidos atstovams bei kitiems kaimo gyventojams. Renginio dalyviai ne tik klausėsi, diskutavo, bet ir prisistatė, mokėsi ir patys atliko praktines užduotis.
Renginio temos buvo pačios įvairiausios - nuo kaimiškų produktų gamybos, paslaugų teikimo, žemės ūkio ir kaimo plėtros subjektų bendradarbiavimo bei partnerystės iki trumpų tiekimo grandinių organizavimo ir vietos rinkų plėtros. Pranešimas „Žemės ūkio ir kaimo plėtros dalyvių bendradarbiavimo skatinimas įgyvendinant trumpas tiekimo grandines“ tikrai sudomino renginio dalyvius.
Kūrybinių dirbtuvių metu buvo pristatytas 2023 m. gegužės 28 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse tradiciniame renginyje-mugėje „Amatų dienos“ vyksiantis projekto renginys ir dalyvavimo jame galimybės. Renginio dalyviai susipažino su bendradarbiavimo skatinimo perspektyvomis pasinaudojant ES parama 2023-2027 m. laikotarpiu, dalinosi gerąja projektų įgyvendinimo patirtimi. Dalyviai galėjo susipažinti su:
1. Gižų kaimo bendruomenės projektais;
2. Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centro projektu „Pagaminta Vilkaviškyje“ (Vilkaviškio VVG strategijos lėšos);
3. Bendruomenės „Virbalio vartai“ veiklomis;
4. Šakių krašto VVG projektu.

Nuo Šakių krašto VVG renginyje dalyvavo Loreta Adomaitienė, įgyvendinanti projektą “Konditerijos kepyklėlės atidarymas Kudirkos Naumiestyje ” (ŠAKI-EURI-6A-D-13-2-2022) pagal VPS priemonę „Fizinių asmenų verslo kūrimas“ (LEADER-19.2-SAVA-11).
Parama projektui - 36 662,19 euro.
Projekto tikslas - sukurti konditerijos gaminių kepimo verslą Kudirkos Naumiestyje.
Projekto uždaviniai:
1. Įsigyti ir sumontuoti kepyklėlės įrangą iš savivaldybės nuomojamose komercinėse
patalpose, esančiose istoriniame miestelio centre - Dariaus ir Girėno g.26, Kudirkos Naumiestyje.
2. Įvykdžius Maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimus kuriamam konditerijos cechui,
gauti maisto tvarkymo pažymėjimą ir pasiruošti kepyklėlės atidarymui.
3. Sukurti naują kepėjo darbo vietą 1 etatu atskirtį patiriančiam Šakių rajono gyventojui.
Planuojama veikla - konditerijos gaminių kepyklėlė - papildys Kudirkos Naumiesčio istorinio pastato ansamblį nauja veikla, bus įveiklintos iki šiol nenaudojamos projektinėmis lėšomis suremontuotos savivaldybės patalpos.
Po renginio Loreta, paklausta, ar renginys patiko, ar buvo naudingas, atsakė – visi renginiai man patinka ir teikia naudą. Pati didžiausia nauda – tai naujos pažintys su žmonėmis, kurie gali dalintis patirtimi ir patarimais, kurie dirba tose srityse, kurios pradedančiam projektų vykdytojui dar nepažįstamos, bet kurios labai reikalingos. Tai - neišmatuojama vertė!
O mes džiaugiamės renginio organizatorių iniciatyvomis ir pritariam Loretai Adomaitienei – pati didžausia vertybė – tai žmogaus bendravimas su žmogumi! Ir taip visose srityse!
Dėkojam VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūrai („Litfood“) už renginį Marijampolės regione. Informacinis renginys – kūrybinės dirbtuvės buvo organizuojamos, įgyvendinant projektą „Kaimiški produktai ir paslaugos – gyvybingas Lietuvos kaimas ir sveika aplinka“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos sritį „Lietuvos kaimo tinklas“.
Visiems linkim sėkmės Litfood organizatorių žodžiais - Sūduviai, įkvėpkime kaimą!

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai